Vakantiestress? Hittestress? Laatste loodjes-stress?
Of wat-dan-ook-voor-stress?
Wat is het dan fijn om een manier te hebben die je helpt om jezelf te aarden.

Afgelopen periode heb ik diverse opleidingen gevolgd op het gebied van traumaheling. Een belangrijk element van traumaheling is aarden en centeren. In mijn dagelijkse leven en in mijn praktijk is dit inmiddels een vast onderdeel geworden.

Aarden is niet iets wat je met je hoofd bedenkt, je voelt het letterlijk in je voeten en je benen. Aarden is een vorm van zelfliefde en zelfherinnering. Zelfliefde begint als het waardevol is om met jezelf te zijn.  We hebben geleerd dat met jezelf zijn, egoistisch is. Dat is niet waar. Met aarden leer je jezelf te reguleren. Waardoor je nog meer ja kan zeggen tegen dat wat op je afkomt.

Oefening

Deze oefening is een eenvoudige en sterke aardingsoefening waarin je jezelf leert te steunen en te dragen zodat je een container bouwt voor je eigen emoties en energie.

Je zet je vingertoppen tegen elkaar, zoals op bovenstaande foto is te zien. Je houdt de handen een beetje omhoog. Je kan de ogen dicht of open houden, net wat je prettig vindt. Zo blijf je een paar minuten zitten. Neem je waar welke sensaties, gevoelens en emoties er zijn in je lichaam?

Zie ik je bij één van de activiteiten die ik in het najaar organiseer?
Ik ontmoet je graag.