Met Utsav van Hove geef ik al een paar jaar met veel plezier de training Je Eigen Wijze Weg. Utsav had pas een mooi voorbeeld wat ik hieronder plaats:

Ik zat samen met Arne in een ruimte en vroeg hem hoe ik hem kon helpen.

Hij was een mooie man, midden in de veertig en goed gekleed.

Hij had ook nog eens een hele goede baan, was getrouwd en woonde in een mooi huis. Hij had een kind en een groot sociaal netwerk. Hij stond midden in het leven. Zo op het oog was het plaatje aan de buitenkant ‘perfect’.

Behalve dat het totaal niet zo voelde voor hem.

Hij had alles waarvan hij dacht dat dit hem gelukkig zou maken.

Maar toch voelde hij zich alsof hij vlagen van geluk aan het najagen was.

Hij was altijd moe. Altijd druk. Altijd ‘aan’. Hij was altijd alles voor iedereen.

Maar van binnen voelde hij zich vaak leeg. En bleef hij alsnog dat gevoel houden dat het niet goed genoeg was. Dat hij nog steeds niet goed genoeg was.

Maar hoe kan dit?

Arne is zeker niet de enige.
Misschien herken jij jezelf ook wel in dit voorbeeld wat Utsav geeft over Arne?

Ik ben die vrouw zelf ook ooit geweest.

Dat moment, bijna 25 jaar geleden, dat ik voor het eerst bij een zomerweek van Aumm binnen stapte is een moment dat nog op mijn netvlies staat. En vooral de gedachte die ik in mijn hoofd had: ‘Ik bèn accountmanager en ben hier super goed in, lieve vrienden en familie en een mooie plek waar ik woon. Met mij is er niets aan de hand’.
Wat wilde ik me graag goed voordoen. Laten zien aan iedereen dat ik het goed voor elkaar had. Terwijl ik me van binnen onzeker voelde en vaak met hoofdpijn op bed lag. Wat werkte ik hard en deed ik ongelooflijk aardig tegen iedereen om goed genoeg te zijn. (Ik had me natuurlijk niet voor niets opgegeven voor die zomerweek 😊)

Ik weet nu dat ik mijn bevestiging en liefde van buiten naar binnen probeerde te halen. Dat ik dit geluk en het gevoel van goed genoeg zijn probeerde te halen uit mijn werk, mijn vriendenkring, mijn auto van de zaak, mijn behaalde targets en wat al niet meer. Ik was mezelf constant aan het bewijzen. Het zoeken naar bevestiging stond altijd op de voorgrond. En onderweg was ik mezelf ergens kwijt geraakt.

Want als je te lang onbewust voor anderen leeft, vergeet jij wie je echt bent.

Het probleem is, je kan alles hebben wat je hart begeert. Maar op het moment dat jij niet jezelf de liefde kan geven die jij nodig hebt, zal dat “ik ben niet goed genoeg” stemmetje altijd boven blijven komen.

Daarom is werken aan de relatie met jezelf, het allerbelangrijkste dat je kan doen. Een goede relatie met jezelf is de voorwaarde om echt gelukkig te kunnen zijn. Want hoe je het ook went of keert, je zal altijd met jezelf moeten leven.

Ik wil jou weer liefde voor jezelf van binnenuit laten ervaren. Los van strategieën en patronen of belemmerende overtuigingen die je – vaak onbewust – van jouw vader en moeder hebben meegekregen.

Zodat je vandaar uit weer een leven kunt gaan leven op jouw eigen voorwaarden. Jouw eigen wijze weg kan bewandelen. Een weg van voeding, heling, zelfzorg en zelfliefde. Vanuit bekrachtigende overtuigingen zoals “Ik ben goed genoeg. Ik ben de moeite waard. Ik mag er helemaal zijn. Ik ben om van te houden!, …”

 

Training Je Eigen Wijze Weg deel 1

In november 2022 starten Utsav van Hove en ik opnieuw met een nieuwe reeks van de Je eigen wijze weg deel 1 groeitraining voor volwassenen. Hierin maak je kennis met het innerlijk kind en met de volwassene! Je leert onderzoeken welke patronen je hebt ontwikkeld, hoe deze tot stand zijn gekomen en dat je een keuze hebt in hoe je er mee om wil gaan. Het biedt op een speelse wijze een inkijk in je innerlijke wereld door te luisteren naar de taal van jouw eigen lichaam.

Informatie over de data en locatie vind je hier

Kennismakingsworkshop (online)

Benieuwd naar de training Je Eigen Wjze Weg?

Wil je weten of deze training iets voor jou is, meld je aan voor de gratis online kennismakingsworkshop!

Tijdens deze workshop via Whereby kan je door middel van een paar oefeningen ervaren wat onze werkwijze is, krijg je meer informatie en is er gelegenheid om vragen te stellen.

Deze workshop bieden we aan op 6 september a.s. van 19.30 tot uiterlijk 21 uur

Wil je je opgeven? Dat kan heel gemakkelijk via deze link

Training Je Eigen Wijze Weg, deel 2

Op 10 september gaat Je eigen wijze weg deel 2 groeitraining weer van start. Vier dagen lang krijg jij training van Utsav en mij over hoe jij de relatie met jezelf kan gaan veranderen. En met name hoe je de – vaak kritische – stemmen van jouw ouders die je jezelf eigen hebt gemaakt, kunt transformeren naar jouw eigen wijze stem.

Benieuwd naar de training?

Heb jij in het verleden al meegedaan met Je eigen wijze weg deel 1, wees dan van harte welkom bij deel 2.

Je eigen wijze weg deel 2 is een verdieping van deel 1 waarbij we nog krachtiger en diepgaander de ballast van het verleden van ons afschudden zodat we volop onze eigen wijze weg kunnen bewandelen.

Informatie over de data en locatie vind je hier