Zij hebben actie ondernomen en weer de weg naar zichzelf gevonden

Dit is wat anderen zeggen

Na individuele therapie

Je blijft doorgaan, je blijft goed luisteren, je blijft aansluiten. En daardoor kreeg ik vertrouwen dat ik in mijn tempo mijn verhaal op tafel kan leggen en als ik kom, dan blijf je aanwezig en blijf je aansluiten. Wat levert het op; dat ik mijn kwetsbaarheid kan laten zien en dat ik echt kan openbaren wat er is. Je bent een krachtige persoonlijkheid en daarom kreeg ik helder wat van mijn verleden is en wat mijn gedrag dicteerde. En dat heb los kunnen laten. En nu kan ik mezelf weer sturen en ik gedraag me niet meer vanuit de emoties van mijn verleden maar vanuit mijn wijsheid van nu.
Jan, 51 jaar

Waarom ik bij jou ben? Omdat jij de enige ben die dit kan, je bent persoonlijk betrokken, je hebt veel wijsheid, je bent realistisch, je kan goed invoelen, je houdt overzicht zonder partij te trekken voor mij t.o.v. de daders, dat helpt mij om bij de werkelijke waarheid te komen, je laat het open.
vrouw 49 jaar

“Alleen met t hart kun je goed zien, het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar
De kleine prins

Op een dag zag ik dat, de voor mij zo belangrijke, zee weg was…de kleuren, de geuren, het water, de vrijheid en het inademen van de lucht.
Niet veel later begon mijn reis, samen met Gerda.
Gerda laat me zien en voelen dat er kleur is en dat er, ook voor mij, een tijd komt om weer vrij te kunnen ademen.
Haar kracht is niet alleen het vermogen om door te zetten en niet op te geven, maar ook het opnieuw beginnen en kleine stappen te zetten.
Haar geduld, haar warmte, haar zien, haar wijsheid en eerlijkheid, maken haar een bijzondere en kundige vrouw. Een vrouw die mijn gids is, mijn spiegel, mijn therapeut.

Marlies Lanzilli

Vakvrouw! Gerda kan schaterlachen , relativeert en ontspant en tegelijkertijd is ze serieus, vasthoudend en pakt ze door.
vrouw 56 jaar

Ik had last van herbelevingen na een ernstig ongeluk. Hierdoor niet kunnen focussen op school, slecht slapen, hoofdpijn en druk in mijn hoofd, slecht zicht en chagrijnig. Ik heb een paar EMDR-sessies gehad bij Gerda. Het resultaat is dat het gevoel of het ongeluk verder naar achteren is geschoven in mijn hoofd. Hierdoor kan ik me beter focussen op school. Ook is de druk in mijn hoofd verlaagd waardoor mijn zicht veel scherper is. Ik vond het fijn om op deze manier aan mijn probleem te werken.
man, 20 jaar

Gerda is een fantastisch vrouw die gericht kijkt hoe je lichaam op de vraag reageerde. Ze neemt je mee in het proces laat jezelf ontmoeten in een ander licht of manier. Waardoor je heel anders gaat kijken naar bepaalde zaken waar jezelf nog nooit over na heb gedacht. Elke emotie die je hebt is goed, Gerda zorgt ervoor dat je, je echt op je gemak voelt.
Gerda denkt met je mee, ziet je echt zoals je bent en laat je helemaal in je waarde! Zoveel van haar geleerd! Dank je wel daarvoor❤️
Mariska, 36 jaar

Ik had een terugval na intensieve therapie. Geen zelfrespect, een enorme doodswens en geen interesse in de wereld. Bij Gerda kwam ik door op een bepaalde manier te bewegen uit mijn hoofd, kon ik eindelijk door tapping mijn extreme gedachten stilzetten. Het meest bijzondere was dat ik in een oefening echt durfde te voelen dat de dood er mocht zijn en toen ontstond er een nieuw lichtje in mij en dat is mijn nieuwe ik. En wat zo bijzonder is, het klinkt heel raar en onwaarschijnlijk en toch is het gebeurd zonder dat het zweverig is. Het resultaat is dat ik anders kijk naar de wereld en hoe ik het doe. Ook al ben ik soms kort door de bocht, ik trek het me minder aan, ik mag er zijn van mezelf. Ik sta weer open, ik heb interesses en ik ga er rustiger mee om. Ik ben dan ook super blij met de therapie van Gerda en enorm gemotiveerd mijn oude gedrag verder te onderzoeken.
vrouw, 60 jaar

Na een coachtraject:

“Normaal zit ik in mijn eigen monoloog, het is nu een dialoog! Door de manier waarop je vragen stelt, kijk ik op een andere manier naar mezelf. Dan geef ik antwoorden die bij mijn eigen gevoel liggen in plaats van zelfcensuur. En dan zeg ik dingen waarvan ik niet wist dat ik er zo insta. Het resultaat van de coaching is dat ik zelfverzekerder en doelgerichter ben geworden en helemaal binnen mijn eigen grenzen, wat past bij mij. Ik ben heel blij met jou, als coach.”
Teamleider, vrouw, 41 jaar

“Ik ervaar Gerda als een hele fijne therapeute en coach. Ze gaat zonder vooroordelen, zonder druk en zonder verwachtingen met je aan de slag. Ik heb daardoor het gevoel dat ik echt mezelf kan zijn en mijn eigen tempo kan bepalen. Ze zit er voor mij en kijkt naar wat ik nodig heb om verder te kunnen. Ze heeft mij heel goed geholpen na een periode waarin ik mezelf behoorlijk kwijt was geraakt. Samen maakten we oude patronen en overtuigingen inzichtelijk. Een coach waar ik ook nu graag nog terugkom als ik ergens wat begeleiding bij kan gebruiken.”
ZZP-er, vrouw, 41 jaar

Gerda wist goed te benoemen waar mijn ‘pijnpunten’ liggen en gaf vervolgens de juiste handvatten om daar doorheen te komen. Ook vind ik het heel bijzonder hoe zij zich in mijn gesprekspartners weet in te leven en die persoon overtuigend in een oefensituatie neer te zetten.
Projectmanager, 48 jaar

Heel fijn dat je neutraal bent, dat je niet stuurt, daardoor voelde het heel gelijkwaardig, en daardoor durf ik echt naar mezelf te kijken, mijn eigen proces doe ik zelf. En het is heel veilig om naar mezelf te kijken. Het is niet sturend. Je doet het echt samen, een steun een coach in mijn ontwikkeling. Gerda luistert goed, ze oefent niet veel druk uit, is zelf rustig. En ze is niet veroordelend, echt open zonder oordeel. Ik ben daar heel gevoelig voor en ik voel dat je niet oordeelt

Leidinggevende, 53 jaar

Na een opstellingen-bijeenkomst:

Ik ben onder de indruk met hoeveel rust, inzicht en gedrevenheid Gerda van den Top onze familieopstelling begeleide. Vooral het mee gaan op wat er kwam en hier de aandacht en tijd voor nemen heb ik als zeer prettig ervaren. Het is bij een familieopstelling nooit te zeggen hoe deze zal gaan en de ruimte die Gerda van den Top ons gaf zorgde voor de juiste interacties, emoties en vertrouwen. Alles mocht er zijn. Na thuis komst voelde ik mij meer heel, warm en van binnen rustiger.
De afwisseling met de meditatie is een fijn begin omdat ik merkte meer in mijn lijf te komen. Wat voelen makkelijker maakt. Gerda van den Top heeft een prima inzicht in het proces en begeleidt dit met een mooie zachtheid. Gerda dank je wel.
Angelique Nossent

Vader die samen met zijn dochter voor een opstelling in mijn praktijk kwam omdat ze de laatste jaren een moeizame relatie hadden, stuurde het volgende bericht:

Ik wist niet dat er iemand was die dit uit me kon halen. Ik heb paar dagen nodig gehad om het te laten landen. Ik ben blij dat ik het gedaan heb en daarvan fijner in mijn vel zit. Heb een fijn gevoel en wat heel belangrijk is dat ik m’n dochter weer kan omarmen.
Tja wat wil dan nog meer heh?
We komen nog wel x terug voor de restjes.
Je heb me super geholpen daarvoor heel veel dank

Marius

Ik wil graag mijn ervaringen en inzichten delen die ik heb opgedaan tijdens de familieopstelling die ik heb bijgewoond. De familieopstelling werd begeleid door Gerda van den Top.

We worden ontvangen met koffie of thee en wat lekkers erbij. Om 09:00 uur starten we, de kring staat al klaar. We beginnen met een kleine uitleg van Gerda wat de inhoud van de morgen gaat inhouden. We beginnen met een voorstelrondje waar je benoemt of je een vraagsteller of representant bent. Daarna doen we een begeleide meditatie met Gerda. Deze dag zijn er 3 vraagstellers en 5 representanten. Tijdens de opstellingen van een andere vraagsteller kon ik uitgenodigd worden als representant.

Mijn eigen familieopstelling werd geopend door mijn hulpvraag; na het lezen van het boek van Els van Steijn, De fontein vind je plek, kreeg ik heel duidelijk door dat ik niet op de goede plek in mijn familiesysteem stond. Dus mijn hulpvraag was, sta ik op de juiste plek in mijn familiesysteem zo niet of ik op de goede plek neergezet kon worden? Ik moest 2 representanten vragen of die voor mijn moeder of vader wilde fungeren. Daarna heb ik iemand gevraagd om voor mij te representeren. Deze keuzes heb ik allen op gevoel genomen. Tijdens de opstelling heb ik ook nog een representant uitgezocht voor mijn opa en oma.

Tijdens mijn opstelling kwam er herkenning, emotie, begrip.
Ik kijk met meer compassie naar mijn vader na deze opstelling. Hij kan er weinig aan doen, hij heeft zelf het ook niet anders ervaren thuis. Ik was me er zelf al van bewust dat ik datzelfde gevoel niet wil achterlaten bij een van mijn 2 kinderen en na deze opstelling lijkt het of dit meer natuurlijker gaat.

Het was een hele fijne, waardevolle opstelling, die mij meer compassie heeft gegeven naar ons gezin toe. Ik zou iedereen een familieopstelling aanraden om nieuwe inzichten, gevoelens, verhelderingen te mogen ontvangen.

Femke Pronk

Het was een mooie waardevolle dag! Ongelooflijk dat er zoveel binnenin kan gebeuren, gewoon door mensen op te stellen en te ervaren wat ze te vertellen hebben. Wat een kracht!!
Dank je Gerda 😉
vrouw, 36 jaar

Ik heb vandaag een opstellingen sessie set afgerond die onder leiding stond van Gerda. Ik heb haar ervaren als een sterke en tegelijkertijd zachte vrouw die weet waar ze het over heeft en goed bij de basis blijft van het gebeuren. Wanneer ik weer een opstelling wil doen, gaat dat bij haar gebeuren Ook dankzij haar duidelijke communicatie is het een verrijking voor mijn zelfontwikkeling. Simpel gezegd: een topvrouw waar je veel aan hebt .
Tameer Bom

Ik wil nog zeggen dat ik het een zeer bijzondere dag heb gevonden met ervaringen die mij beslist verder brengen. Op dit moment ervaar ik opgewektheid en kracht in mijzelf en voel me behoorlijk daadkrachtig. Ik weet zeker dat de opstelling hieraan bij heeft gedragen.
vrouw, 44 jaar

Het is voor mij een zeer waardevolle dag geworden. Ik heb een waarachtig en waardevol doorkijkje gekregen in mijn familieverband op een cruciale leeftijd. Ik merk dat het nog erg door resoneert en nog z’n tijd nodig heeft om op z’n plek te vallen.
Henk, 49 jaar

In de 2 keer dat ik een familieopstelling met Gerda heb gedaan heb ik de ervaring dat zij dit op een hele integere en professionele manier doet. Ze neemt de tijd, heeft aandacht en durft stappen te zetten, waardoor er een sfeer van vertrouwen ontstaat. Hierdoor is er ruimte en worden werkelijke en ware gevoelens zichtbaar
Conne van den Ende

De opstelling bij Gerda gaf me inzichten die ik nog niet eerder zag.
Ze heeft de vaardigheid om je je zere plek te laten ontdekken, je de rust te laten bewaren en je goed te begeleiden tijdens het proces.
Het is een wonderlijke situatie dat Gerda met een opstelling je instelling verandert. Ik ben heel blij dat ik de opstelling mee mocht maken.
En ga dit niet meer vergeten, want ik ben er veel wijzer van geworden.
vrouw, 51 jaar

De familieopstelling met Mark en Gerda als begeleiders hebben mij veel inzicht en opheldering gegeven. Ze begeleiden dit op een hele fijne natuurlijke manier samen. Ook de meditatie tussendoor en het dansen was fijn als ontspanning tussendoor.
Ik kan het iedereen aanraden, het verhelderd dingen in je leven als je er zelf niet meer uitkomt en is een hele bijzondere ervaring !

Bedankt voor deze fijne dag !

Irene, 53 jaar

Als ik terugkijk op de weken na dag 1 van de training JE EIGEN WIJZE WEG, merk ik dat mijn proces waar ik mij in bevind aan het veranderen is. Het proces wordt intensiever, omdat ik nu voor het eerst echt met mezelf aan de slag ga. Al jaren volg ik therapie bij de GGZ en ontvang ik handvatten om anders om te gaan met situaties of gedachten, maar daarmee verander ik mezelf niet. Ik volg dan niet mijn weg. Nu aan het werk om wel mijn eigen weg te volgen.
Vooraf aan deze training heb ik een familieopstelling gedaan en ik denk dat dit mede voor verandering in mijn proces heeft gezorgd.

vrouw, 41 jaar

Dit was mijn eerste ervaring met een familieopstelling. Gerda en Mark zijn een goed op elkaar ingespeeld duo. Ze onderzoeken samen wat een mogelijke vervolgstap is. Ze houden hierbij goed zicht op wat er gebeurt bij de vragensteller, de representanten en de dynamiek. Ik vond de setting veilig, open en warm. Voor iedere opstelling werd ruim de tijd uit getrokken.

Mijn opstelling openbaarde een stuk waarvan ik wel al wist waar de pijn in mij (en de vrouwenlijn) zit. Bijzonder wat representanten voelen/naar voren brengen en wat ook zo kloppend is. De beweging die ontstond was voor mijn gehele vrouwenlijn helend. En ook mooi om te zien wat een dergelijke opstelling met de representanten doet.

Saskia van Gelderen, 42 jaar

Op mijn LinkedIn profiel, Facebook en Google kun je nog meer aanbevelingen vinden

Geregistreerd therapeut
met meer dan 20 jaar ervaring

Vergoedingen
mogelijk

Contact

Adres

Walinxweg 5, 3235 LP Rockanje

Contact

06-27378082
info@gerdavandentop.nl

Wat is jouw vraag?