Ik help je bij je volgende stap
Als er ooit een moment is geweest om aan de slag te gaan, dan is het nu.
Je bent niet voor niets op deze website terecht gekomen.
Ik help je er door heen.
Je leven dendert door en jij rent mee.
Herken je dit?
- Als jij ’s ochtends op staat, met je hoofd vol van een nacht gepieker, pak je als eerste je telefoon, als tweede een kop koffie en een glas water. Om je heen kinderen die rennend en vliegend met hun eigen telefoon in de hand naar school gaan. In de auto naar je werk bedenk je je: “euh, waar ben ik ook al weer” maar deze gedachte verdwijnt meteen in de volgende gedachte en de volgende.
- Op je werk spreekt een collega je aan over een taak die je vandaag af zou hebben. Maar deze heb je niet afgerond moet je toegeven. Ja, dat was die taak die je in al je enthousiasme beloofd had om te doen, terwijl je toen al wist dat je veel te veel had beloofd. Maar ja, beloofd is beloofd. Je probeert met je vriendelijke lach en excuses het verwijt van je collega’s weg te wuiven. Maar vanbinnen geef je jezelf op je kop dat je het weer eens stom hebt aangepakt. En in plaats van te zeggen dat er al teveel op je bordje ligt en je om hulp vraagt, hoor je jezelf zeggen: ‘Ik zorg dat het morgen af is’. Dit kost je wel je vrije avond.
- Tijdens de dag voel je een hoofdpijn op zetten. Je denkt: “niet weer, hè”. Die hoofdpijn begint langzaam je leven te beheersen. En als je vandaag een paracetamolletje neemt, weet je dat je dit weekend zeker weer een dag met de gordijnen dicht op bed ligt.
- Als je aan het einde van de middag thuis komt, ben je moe. Je gaat even op de bank liggen en dan dendert het door in je hoofd wat je allemaal nog moet en vooral wat je anders had moeten doen. Als je kinderen bij je komen zitten en van alles van je willen, schiet je uit je slof. Je weet dat je veel te heftig reageert, maar je bent niet meer te stoppen. Je draaft door met allerlei verwijten. Nadat de kinderen de kamer zijn uitgerend, voel je schaamte en boosheid tegelijk.
- Gelukkig is er nog een hele avond. Maar dan bedenk je wat je had beloofd aan je collega… Je neemt maar vast je tweede paracetamolletje van deze dag.
Hoe zou het voor je zijn als…?
- Dat je de dag begint met een tevreden en rustig gevoel in je lijf want je hebt heerlijk diep geslapen. Je haalt dieper in je buik adem. Het klinkt zo raar want je leeft al lang, je ademt al je hele leven, maar het is alsof JIJ nu ontwaakt. Dat je nu pas echt beseft; IK LEEF, IK BEN ER.
- Dat je dat stemmetje die schreeuwt ‘je had ook beter’, ‘je moet het ook anders’, ‘als je dat nog zou doen, dan…’, ‘ik doe het wel ff’ nog steeds hoort, maar je luistert er niet meer naar. Zodat je met gemak hulp durft te vragen. Hulp durft te vragen niet omdat je het allemaal niet kan en zwak bent, maar hulp vraagt omdat je het niet alleen hoeft te doen.
- Wanneer een ander aan jou vraagt om iets te doen je eerst nagaat bij jezelf of je dit wel of niet wilt en of je er ruimte voor hebt in je agenda. Dat jij aangeeft wanneer het jou te veel wordt of je er echt geen zin in hebt. Weten wat je grens is en anderen laten zien wat je grens is. Hèhè, tijd voor wat voor jou echt belangrijk is.
- Dat je hoofdpijn niet jouw agenda meer bepaalt en dat jij weet hoe je kan voorkomen dat als er toch weer dat gespannen gevoel om je hoofd komt, de hoofdpijn doorzet. Paracetamolletjes, Ipubrofen of andere pijnstillers staan niet meer op je boodschappenlijstje.
- Dat je weer vrije avonden hebt waarin je energie hebt om iets te gaan doen waar jij zin in hebt. Ja! Je hebt energie om wat te gaan doen. Ja!, je hebt weer een vrije avond. Ja!, je kan iets doen waar jij zin in hebt. Jeetje, hoe lang is dat geleden dat je dat had.
Wat is lichaamsgerichte therapie?
Mijn beroepsverening heeft hierover het volgende geschreven:SBLP beschrijving Lichaamsgeorienteerde (psycho)therapie
Methoden
Innerlijk kind werk
Vanaf je vroegste jeugd heb je kwetsingen opgelopen die ervoor gezorgd hebben dat jij je eigen overlevingsstrategie bent gaan ontwikkelen. Onbewust word je nu nog steeds door deze strategie beïnvloed. Deze strategie voelt op latere leeftijd alsof je dit bent, ‘Zo ben ik nu eenmaal’.
In deze therapie word je je bewust wat jouw overlevingsstrategieën zijn en in hoeverre ze nu nog je leven beheersen. Deze strategieën hebben een functie gehad, maar de vraag is of je dat nu nog nodig hebt. Ze kunnen je nu in je huidige bestaan blokkeren. Je snapt vaak niet waarom je in bepaalde situaties vreemd kunt reageren of waarom je bang bent of paniekerig of boos. Door te onderzoeken waar deze gevoelens vandaan komen kun je meer begrip voor je eigen handelen gaan krijgen en het langzaam leren loslaten.
Het doel is je bewust worden van wie je in essentie bent en opnieuw in contact komen met je oorspronkelijke energie en eigenheid.
Individuele opstellingen
Een individuele opstelling kan een onderdeel van een totaalproces zijn binnen individuele therapie, relatietherapie of coaching. Het is ook mogelijk om éénmalig een individuele opstelling te doen.
Of je dat nou wilt of niet, je bent verbonden met andere mensen. : familie, werk, school, cultuur e.d. Uit liefde en loyaliteit aan zo’n systeem, kun je –vaak onbewust- in patronen terechtkomen, die niet meer goed voor je zijn. Opstellingen geven inzicht in wat er vastloopt in een systeem en bieden oplossingen. Op het moment dat je bewust bent welke beweging het beste voor je is, voel je je vitaler, creatiever en rustiger, om stappen te ondernemen die bij jou passen.
Traumaheling
Trauma is het onvermogen om adequaat op een bedreigende situatie te reageren. Deze hoge lading vastgezette (levens)energie blijft in het lichaam vastgehouden. Al is die situatie allang voorbij, de energie blijft in het lichaam en het lichaam herinnert die oude bedreigende situatie, al is het maar een geluidje, geur, kleur of plek. Omdat je je niet meer bewust bent van die oude traumatiserende situatie ontstaan er allerlei patronen zoals dat je constant jezelf enorm bekritiseerd, heel fel op anderen reageert of juist heel teruggetrokken of juist niets meer gaat doen. Bij traumaheling ga je contact maken met de herinnering van het lichaam, en door het op een natuurlijke manier ontladen van de opgeslagen spanningen het zelfregulerend vermogen van het lichaam herstellen. Hierdoor durf je je weer beter te uiten, opgelucht en vrijer.
Trauma kan alleen genezen als je ook met het lichaam werkt. Trauma zit opgeslagen in het celgeheugen en is daarom aan de wortel altijd fysiologisch. Peter Levine
Wat hoor ik van mijn cliënten wat het heeft opgeleverd?
‘Minder emotionele pijn en daardoor kan ik veel makkelijker nee zeggen en doen wat goed voor mij is’
‘Ontspanning die mijn hele systeem tot rust brengt’
‘Dat ik weer meer bij mezelf ben, ik meer vertrouwen krijg dat het weer goed komt, acceptatie wie ik ben, en dat ik echt van mezelf ben’
‘Ik voel me krachtiger en minder stressvol, met als effect dat de dagen weer vrolijker zijn, ongeacht wie er in mijn buurt is’
‘Ik handel onafhankelijker en zelfstandiger’
Geregistreerd therapeut
met meer dan 20 jaar ervaring
Vergoedingen
mogelijk
Contact
Adres
Walinxweg 5, 3235 LP Rockanje
Contact
06-27378082
info@gerdavandentop.nl