Patronen doorbreken

Wil je naar de oorsprong van wat jou in de weg staat om helemaal jezelf te zijn en te genieten van het leven. Wil je je gezond verhouden met anderen, jezelf en ook met de delen die je als pijnlijk en traumatisch ervaart.

Wat is lichaamsgerichte therapie?

Mijn beroepsverening heeft hierover het volgende geschreven:SBLP beschrijving Lichaamsgeorienteerde (psycho)therapie

Methoden

Innerlijk kind werk

Vanaf je vroegste jeugd heb je kwetsingen opgelopen die ervoor gezorgd hebben dat jij je eigen overlevingsstrategie bent gaan ontwikkelen. Onbewust word je nu nog steeds door deze strategie beïnvloed. Deze strategie voelt op latere leeftijd alsof je dit bent, ‘Zo ben ik nu eenmaal’.
In deze therapie word je je bewust wat jouw overlevingsstrategieën zijn en in hoeverre ze nu nog je leven beheersen. Deze strategieën hebben een functie gehad, maar de vraag is of je dat nu nog nodig hebt. Ze kunnen je nu in je huidige bestaan blokkeren. Je snapt vaak niet waarom je in bepaalde situaties vreemd kunt reageren of waarom je bang bent of paniekerig of boos. Door te onderzoeken waar deze gevoelens vandaan komen kun je meer begrip voor je eigen handelen gaan krijgen en het langzaam leren loslaten.
Het doel is je bewust worden van wie je in essentie bent en opnieuw in contact komen met je oorspronkelijke energie en eigenheid.

 

Individuele opstellingen

Een individuele opstelling kan een onderdeel van een totaalproces zijn binnen individuele therapie, relatietherapie of coaching. Het is ook mogelijk om éénmalig een individuele opstelling te doen.

Of je dat nou wilt of niet, je bent verbonden met andere mensen. : familie, werk, school, cultuur e.d. Uit liefde en loyaliteit aan zo’n systeem, kun je –vaak onbewust- in patronen terechtkomen, die niet meer goed voor je zijn. Opstellingen geven inzicht in wat er vastloopt in een systeem en bieden oplossingen. Op het moment dat je bewust bent welke beweging het beste voor je is, voel je je vitaler, creatiever en rustiger, om stappen te ondernemen die bij jou passen.

Traumaheling

Trauma is het onvermogen om adequaat op een bedreigende situatie te reageren. Deze hoge lading vastgezette (levens)energie blijft in het lichaam vastgehouden. Al is die situatie allang voorbij, de energie blijft in het lichaam en het lichaam herinnert die oude bedreigende situatie, al is het maar een geluidje, geur, kleur of plek. Omdat je je niet meer bewust bent van die oude traumatiserende situatie ontstaan er allerlei patronen zoals dat je constant jezelf enorm bekritiseerd, heel fel op anderen reageert of juist heel teruggetrokken of juist niets meer gaat doen. Bij traumaheling ga je contact maken met de herinnering van het lichaam, en door het op een natuurlijke manier ontladen van de opgeslagen spanningen het zelfregulerend vermogen van het lichaam herstellen. Hierdoor durf je je weer beter te uiten, opgelucht en vrijer.

Trauma kan alleen genezen als je ook met het lichaam werkt. Trauma zit opgeslagen in het celgeheugen en is daarom aan de wortel altijd fysiologisch. Peter Levine

Wat hoor ik van mijn cliënten wat het heeft opgeleverd?

‘Minder emotionele pijn en daardoor kan ik veel makkelijker nee zeggen en doen wat goed voor mij is’

‘Ontspanning die mijn hele systeem tot rust brengt’

‘Dat ik weer meer bij mezelf ben, ik meer vertrouwen krijg dat het weer goed komt, acceptatie wie ik ben, en dat ik echt van mezelf ben’

‘Ik voel me krachtiger en minder stressvol, met als effect dat de dagen weer vrolijker zijn, ongeacht wie er in mijn buurt is’

‘Ik handel onafhankelijker en zelfstandiger’

   

  Geregistreerd therapeut
  met 20 jaar ervaring

  Afspraak maken kan
  op korte termijn

  Vergoedingen
  mogelijk

  Contact

  Adres

  Walinxweg 5, 3235 LP Rockanje

  Contact

  0181-480777
  06-27378082
  info@gerdavandentop.nl

  Wat is jouw vraag?