Training van vier dagen

Je eigen wijze weg is een kennismaking met hoe beelden, overtuigingen en gevoelens uit je jeugd je huidige volwassen leven nog steeds beïnvloeden.

Je eigen wijze weg leert je hoe je middels ervarings- en lichaamsgerichte technieken je ‘innerlijke kind’ meer bewust kunt ervaren en hoe je meer kunt leven vanuit jezelf als gezonde volwassene.

Je eigen wijze weg is een training waarin je leert je steeds meer te openen voor volwassen gevoelens en kwaliteiten.

Werkwijze

Tijdens de training maken we gebruik van verschillende technieken: deelrondes, theorie en oefeningen zijn er op toegespitst om je bewustzijn over je lichaam, je ademhaling, je stilte en je gevoelens te verdiepen. En, wat net zo belangrijk is, we maken gebruik van elkaars aanwezigheid in de groep. Met de kracht en wijsheid van de groep krijg je veel makkelijker toegang tot je innerlijke wereld. Herkenning en erkenning, gedeelde kwetsingen en levensenergie, intermenselijk contact op een dieper niveau dan we in het dagelijks leven gewend zijn, kunnen er toe leiden dat deze training een grotere bijdrage kunnen leveren aan jouw persoonlijke groeiproces dan je voor mogelijk houdt.

Meditatie

Een belangrijk onderdeel van de training is een kennismaking met meditatie. Meditatie dient verschillende doelen. Het draagt bij tot ontspanning en stressrelease, tot zelfkennis en lichaamsbewustzijn, tot ziektepreventie en meer welbevinden. Er is veel aandacht voor en uitnodiging om het geleerde en de opgedane ervaring thuis, op het werk en in relaties toe te passen. In de workshops leer je hoe je steeds meer fysiek, emotioneel en mentaal een balans kunt vinden. Je ontdekt (opnieuw) ruimte, stilte en het zelfregulerend vermogen van je lichaam.

Het is een kunst om volwassen te worden. Werkelijk volwassen te worden is een proces, een zoektocht naar wie en wat je werkelijk bent. Je bent door je ouders en opvoeders gevormd en gekneed tot een persoon. Door die periode van vorming ben je vergeten wie je oorspronkelijk was. Wat is wezenlijk van jou, en wat is je aangeleerd, aangepraat of aangedaan? Tegenwoordig weet ik dat eigen-wijs zijn een kwaliteit is. Dat ik gewoon bijzonder ben, net zoals wij allemaal. Er is niemand zoals ik in de hele wereld. Niemand is hetzelfde, we zijn allemaal uniek en hebben allemaal onze eigen kwaliteiten en onze eigen wijsheid.

Omkar Dingjan en Divyam Kranenburg (2012),
Je eigen-wijze weg. Heel je innerlijk kind.

De data voor een nieuw blok kun je hier vinden

Informatie over Utsav (Tuur) van Hove vind je op zijn website: puur-na-tuur

 

Wil je zelf meer bewust worden van je innerlijk kind? Kom dan naar de training Je Eigen Wijze Weg die ik samen met Tuur Hove geef (start 12 september 2021).

Ik heb de afgelopen 2 maanden de training Je Eigen Wijze Weg bij Djoj in Rotterdam gevolgd. Heb daarin de begeleiding en ondersteuning van Gerda van TOP training & coaching als heel prettig ervaren. Gerda en Utsav hebben het vermogen om heel goed aan te sluiten bij wat er nodig is op het moment in het proces. Zij geven houvast (ondersteuning) als dat nodig is met respect voor mijn eigen ruimte. Heel erg bedankt voor alle inzichten die ik gekregen heb mede door de reflectieve vragen, oefeningen, het er gewoon mogen zijn met alles wat er op dat moment was.
vrouw 48 jaar

Met grote smile vertrokken van de laatste dag JE EIGEN WIJZE WEG, gevolgd in DJOJ Rotterdam gegeven door Gerda en Tuur Utsav van Hove. Alhoewel al behoorlijk bekend met dit werk was er geen enkele sprake van drempels. Voor mij was het een prachtige kroon op een heel proces van jaren. Gerda en Tuur zijn erg open in hun vragen en reacties. Tevens zat er een mooie structuur in de reeks van 4 zondagen waardoor niemand met teveel huiswerk naar huis gaat. Fijn vond ik de benadering vanuit de volwassene en het oog voor de kwaliteiten die elke worsteling met zich mee kan brengen. Evenals het zoeken naar de zelfherstellende beweging die in elk mens zit. Geen spiritueel wonderrecept op je boterham mee naar huis maar een praktische duiding van je eigen wijze……….. pad

man, 57 jaar

Geweldig inzichtvolle en verlichtende ervaring gehad door het volgen van Je Eigen Wijze Weg (JEWW1) bij Gerda en Tuur Utsav Van Hove. Dit beveel ik iedereen van harte aan. Geeft verheldering en mildheid, naar jezelf en je omgeving waar je een fijner mens van wordt.
vrouw, 52 jaar

Wat ben ik blij dat ik toch ben ingestapt in JEWW2. Dacht dat ik eerst nog eens met JEWW1 aantekeningen aan de slag moest maar JEWW2 is direct een verdieping en praktische invulling in de dagelijkse leven, met zeer bruikbare handvatten. Deze cursus is de beste investering die ik so far in mezelf heb gedaan. En Gerda is een zeer goede oberservator die binnen het groepsproces ook gerichte individuele sturing geeft. Een aanrader!.
Jacky van der Vleuten

Geregistreerd therapeut
met 20 jaar ervaring

Afspraak maken kan
op korte termijn

Vergoedingen
mogelijk

Contact

Adres

Walinxweg 5, 3235 LP Rockanje

Contact

0181-480777
06-27378082
info@gerdavandentop.nl

Wat is jouw vraag?