“Een opstelling is een manier om zichtbaar en voelbaar te maken wat er zich onbewust in je afspeelt. “

Je had je zo voorgenomen om anders te reageren in die situatie. Weer….

…. sla je dicht, weet je niets meer te zeggen.
…. reageer je veel te fel, haast agressief
…. zeg je toe terwijl je voorgenomen had om nee te zeggen.
…. blijf je met een vriendelijk gezicht zitten, terwijl je tanden knarsen van de irritatie.
….. zit je vol oordelen, dat die ander zo stom is om zo te doen, maar zeg je er niets over.
…. voel je je vast zitten tussen twee vechtende kemphanen.

 

Ken je dat, dat dit gebeurt bij je moeder, je partner, je gezin, je zussen en/of broers, je leidinggevende, een klant, je (stief)zoon of een vriend(in).

 

Bij anderen lukt het je om anders te reageren. Maar in die situatie, bij die persoon, lijkt het wel alsof het niet lukt.

En dan achteraf zijn er allemaal emoties, schuldgevoel en schaamte, dat je weer zo gereageerd hebt.

Je hebt zelfs lichamelijke klachten waar maar geen oorzaak voor is maar die verergeren als je in die situatie bent geweest.

Kom ik er dan nooit uit?

Tijd voor een opstelling!

Met een familieopstelling krijg je op een diepere laag helderheid en richting rond een vraag of thema waar je mee zit. Je ervaart waar het in de kern om draait. En je ziet of ervaart welke beweging jij kan maken om met deze situatie ontspannen om te gaan. Je ervaart hoe de liefde weer gaat stromen en dat is simpelweg een fantastische, onbeschrijflijke ervaring!

 

Wat is een opstelling?

Deelnemen aan een familie-opstelling kan onverwachte inzichten geven in steeds terugkerende problemen. De familie van herkomst is van grote invloed op ons leven. Hóe groot die invloed onbewust is, weten wij vaak niet. Soms ligt de wortel van een probleem niet bij jezelf, maar bij gebeurtenissen in gezin of familie. Misschien is het probleem al generaties geleden ontstaan, en steeds overgedragen. Je draagt onbewust de last van een (ver) familielid. Elk kind behoort tot een familie en heeft daarin een bepaalde rol. Door een familie-opstelling kan het mogelijk zijn je los te maken van verborgen, belemmerende invloeden in de familie.

 

Thema’s die tijdens een opstelling aan de orde kunnen komen zijn:

  • Terugkerende (beperkende) patronen, gedachten en gevoelens
  • Problemen in  relationele zin met ouders, kinderen, partners of andere familieleden
  • Thema’s rondom  functioneren in bijvoorbeeld een bedrijf of op het werk
  • Thema’s rondom depressie, intimiteit, woede, ziekte, scheiding, dood of verslaving

Interesse in een opstelling? Of wil je representant zijn?

Of een individuele opstelling?

Nadat ik mijn eerste opstellingenweekend bij Aumm in 1999 gevolgd had, heb ik onderstaande opmerking in mijn verslag geschreven:

‘Elke keer als de constellatie op een gegeven moment ‘rond is’, ontstond er bij mij rust en ruimte en kreeg ik weer overzicht. Ik voelde dan weer liefde stromen. Ik voelde me ‘groot’ worden, terwijl ik voor de buitenwereld ‘klein’ werd. Veel meer met beide benen op de grond en weer werkelijk zien, wat er is. Dan stroomt het weer’.

Vanaf dat weekend ben ik gegrepen door familie- en organisatieopstellingen en heb ik bij diverse opstellers opleidingen gevolgd en vaak gerepresenteert. Deze ervaring en kennis geeft me steeds meer inzicht in wat heling is.

Ik ben onder de indruk met hoeveel rust, inzicht en gedrevenheid Gerda van den Top onze familieopstelling begeleidde. Vooral het mee gaan op wat er kwam en hier de aandacht en tijd voor nemen heb ik als zeer prettig ervaren. Het is bij een familieopstelling nooit te zeggen hoe deze zal gaan en de ruimte die Gerda van den Top ons gaf zorgde voor de juiste interacties, emoties en vertrouwen. Alles mocht er zijn. Na thuis komst voelde ik mij meer heel, warm en van binnen rustiger.
De afwisseling met de meditatie is een fijn begin omdat ik merkte meer in mijn lijf te komen. Wat voelen makkelijker maakt. Gerda van den Top heeft een prima inzicht in het proces en begeleidt dit met een mooie zachtheid. Gerda dank je wel

 

Vandaag was ik representant in een familieopstellingen dag, begeleid door Gerda en Mark. Was weer een mooie ervaring! Ik voel me dankbaar voor deze intense, inspirerende en emotionele dag, in verbinding met deze mooie groep mensen. Zo bijzonder hoe je als representant toegang krijgt tot de gevoelens, energie, emoties van het systeem, en met delen die in mijn systeem meeresoneren. En de bewegingen die er dan plaatsvinden….helend voor mijzelf, helend voor onze hele groep. Wat een mooie methodiek. Bedankt Gerda en Mark voor jullie fijne begeleiding!

 

Esther Lankhaar

 

De opstelling bij Gerda gaf me inzichten die ik nog niet eerder zag. Ze heeft de vaardigheid om je je zere plek te laten ontdekken, je de rust te laten bewaren en je goed te begeleiden tijdens het proces. Het is een wonderlijke situatie dat Gerda met een opstelling je instelling verandert. Ik ben heel blij dat ik de opstelling mee mocht maken. En ga dit niet meer vergeten, want ik ben er veel wijzer van geworden.

 

vrouw, 51 jaar

 

Afgelopen zondag familieopstelling mogen doen bij Gerda en Mark.
Hele mooie mensen en heel deskundig die in alle rust en warmte de opstellingen begeleiden.
Zij zorgen voor een een veilige en ontspannen sfeer door te beginnen met een ontspanningsoefening.
Daarna een proefopstelling en vervolgens opstellingen vanuit de vrager.
Voor mij was het een hele bijzondere ervaring. Zowel als vrager als representant.
Ik heb weer ontdekt wat voelen is en het heeft mij inzichten gegeven.
Gerda en Mark maar ook de hele groep zorgen ervoor dat het snel heel vertrouwd voelt en dat je jezelf mag zijn in alle kwetsbaarheid.
Na de lunch een heerlijke danssessie om alles van je af te gooien en daarna nog wat opstellingen.
Het is nu een paar dagen geleden en het werkt nog steeds door.
Ik wil via deze weg Gerda en Mark en de hele groep bedanken voor deze onvergetelijke ervaring!

 

Anita, 60 jaar

Geregistreerd therapeut
met 20 jaar ervaring

Afspraak maken kan
op korte termijn

Vergoedingen
mogelijk

Contact

Adres

Walinxweg 5, 3235 LP Rockanje

Contact

0181-480777
06-27378082
info@gerdavandentop.nl

Wat is jouw vraag?