“Een opstelling is een manier om zichtbaar en voelbaar te maken wat er zich onbewust in je afspeelt. “

  • Als ik bij mijn familie ben, dan erger ik me aan van alles. Ik wil graag inzicht wat ik kan doen om met meer plezier en ontspanning met mijn familie om te gaan.

  • Ik kan geen werk/partner behouden en ga elke keer met ruzie weg. Hoe doorbreek ik dit patroon?

  • Ik blijf maar ruzie met mijn dochter houden, ondanks dat ik alle tips van de orthopedagoog opvolg. Wat moet ik doen?

  • Ik ben zo moe. Ik wil weer volop energie hebben en lekker leven. Hoe raak ik mijn moeheid kwijt?

  • Hoe zorg ik voor een gezonde en betere relatie met mijn partner waarbij ik mijn grenzen en behoeften durf aan te geven?

Wat is een opstelling?

Deelnemen aan een familie-opstelling kan onverwachte inzichten geven in steeds terugkerende problemen. De familie van herkomst is van grote invloed op ons leven. Hóe groot die invloed onbewust is, weten wij vaak niet. Soms ligt de wortel van een probleem niet bij jezelf, maar bij gebeurtenissen in gezin of familie. Misschien is het probleem al generaties geleden ontstaan, en steeds overgedragen. Je draagt onbewust de last van een (ver) familielid. Elk kind behoort tot een familie en heeft daarin een bepaalde rol. Door een familie-opstelling kan het mogelijk zijn je los te maken van verborgen, belemmerende invloeden in de familie.

 

Thema’s die tijdens een opstelling aan de orde kunnen komen zijn:

  • Terugkerende (beperkende) patronen, gedachten en gevoelens
  • Problemen in  relationele zin met ouders, kinderen, partners of andere familieleden
  • Thema’s rondom  functioneren in bijvoorbeeld een bedrijf of op het werk
  • Thema’s rondom depressie, intimiteit, woede, ziekte, scheiding, dood of verslaving

Interesse in een opstelling? Of wil je representant zijn?

Of een individuele opstelling?

Nadat ik mijn eerste opstellingenweekend bij Aumm in 1999 gevolgd had, heb ik onderstaande opmerking in mijn verslag geschreven:

‘Elke keer als de constellatie op een gegeven moment ‘rond is’, ontstond er bij mij rust en ruimte en kreeg ik weer overzicht. Ik voelde dan weer liefde stromen. Ik voelde me ‘groot’ worden, terwijl ik voor de buitenwereld ‘klein’ werd. Veel meer met beide benen op de grond en weer werkelijk zien, wat er is. Dan stroomt het weer’.

Vanaf dat weekend ben ik gegrepen door familie- en organisatieopstellingen en heb ik bij diverse opstellers opleidingen gevolgd en vaak gerepresenteert. Deze ervaring en kennis geeft me steeds meer inzicht in wat heling is.

Ik ben onder de indruk met hoeveel rust, inzicht en gedrevenheid Gerda van den Top onze familieopstelling begeleidde. Vooral het mee gaan op wat er kwam en hier de aandacht en tijd voor nemen heb ik als zeer prettig ervaren. Het is bij een familieopstelling nooit te zeggen hoe deze zal gaan en de ruimte die Gerda van den Top ons gaf zorgde voor de juiste interacties, emoties en vertrouwen. Alles mocht er zijn. Na thuis komst voelde ik mij meer heel, warm en van binnen rustiger.
De afwisseling met de meditatie is een fijn begin omdat ik merkte meer in mijn lijf te komen. Wat voelen makkelijker maakt. Gerda van den Top heeft een prima inzicht in het proces en begeleidt dit met een mooie zachtheid. Gerda dank je wel

 

Vandaag was ik representant in een familieopstellingen dag, begeleid door Gerda en Mark. Was weer een mooie ervaring! Ik voel me dankbaar voor deze intense, inspirerende en emotionele dag, in verbinding met deze mooie groep mensen. Zo bijzonder hoe je als representant toegang krijgt tot de gevoelens, energie, emoties van het systeem, en met delen die in mijn systeem meeresoneren. En de bewegingen die er dan plaatsvinden….helend voor mijzelf, helend voor onze hele groep. Wat een mooie methodiek. Bedankt Gerda en Mark voor jullie fijne begeleiding!

 

Esther Lankhaar

Geregistreerd therapeut
met 20 jaar ervaring

Afspraak maken kan
op korte termijn

Vergoedingen
mogelijk

Contact

Adres

Walinxweg 5, 3235 LP Rockanje

Contact

0181-480777
06-27378082
info@gerdavandentop.nl

Wat is jouw vraag?